Ka samas vormis püsimine on suurepärane saavutus

Ka samas vormis püsimine on suurepärane saavutus

Kas Sina teadsid, et vananedes kaotab keha keskmiselt 2-3% lihasmassist igal aastal. Seda juhul, kui olla kehaliselt passiivne. Seega mitte trenni tehes võib vanusevahemikuga 40 kuni 80 aastat kaotada kokku pool oma lihasmassist. See omakorda võtab inimeselt vabaduse ise enda eest hoolitseda. See võtab inimeselt võimaluse ise enda eest otsuseid langetada, ise majanduslikult hakkama saada. Kaob eneseusaldus ja enesekindlus. Kaovad lihtsad oskused nagu iseseisev seismine, iseseisev kõndimine. Inimene muutub sõltuvaks teistest.

Trenni tegemine ja seeläbi lihasmassi kaotuse vältimine ehk samas vormis püsimine aitab vältida selle allakäiguspiraali teele sattumist.

Kahjuks sageli inimesed, kes tunnevad ebamugavust ja valu või on saanud arstilt diagnoosi kas siis valutava selja, haige puusa või mõne muu kehaosa kehva seisundi osas, hakkavad pelgama liikumist, mis omakorda viib neid allakäigu spiraalile.

Nii paljud inimesed võiksid olla tervemad end liigutades ja trenni tehes, kuid kahjuks nad ei tea, mil moel end liigutama asuda. Hirm liigutamise ees on sundinud neid mittemidagi tegema, muutuma passiivseks.

Väga oluline on inimestel mõista, et tuleb usaldada ja julgustada iseennast liikuma, sest liikumine ravib keha kõige paremal, kõige turvalisemal ja ka kõige tõhusamal moel.

Kui ka Sina tunned, et oled punktis, kus hirm või teadmatus kammitseb Sind olema passiivne ja mitte liikuma, tule meie stuudiosse. Üheskoos aitame Sul astuda esimesed sammud tervema elustiili poole ja peatada keha taandareng.